luni, 26 septembrie 2011

Bee stuff

Astazi am vazut Bee Movie. A really nice movie about bees :))
Am vrut sa ma uit ca sa mi se imbunatateasca putin parerea despre albine. Da, ele polenizeaza toate plantele si chiar am vazut un citat scris odata care zicea ca "omenirii i-ar mai ramane 4 ani ani de trait daca ar disparea albinele" (Einstein).
Povestea mea cu albinele? Well, am fobie de ele!! Strig cat ma tin plamanii cand vad o albina ca se apropie si, pe langa asta, mai sunt si alergica la ele. So, in real life, chiar nu m-as apropia de o albina sa vad daca vorbeste sau sa bat palma cu ea....oh nooo! :))
Totusi, imi place imaginatia celor de la DreamWorks de a face un filmulet cu albinute care se imprietenesc cu oamenii si vorbesc si chiar dau in judecata omenirea pentru ca a furat mierea de la ele. E cute si funny si il recomand! :)




miercuri, 21 septembrie 2011

A penny for my thoughts

Patru pereti sunt prea mult pentru mine si mi se pare ca expresia "cutie de chibrite" se potriveste blocurilor de apartamente. Am zile cand simt ca gandurile mi se prea ingramadesc in cap si in incercarea mea de a le da drumul spre necunoscut se lovesc de tavan si revin in capul meu. I feel cluttered!!
So...ma gandeam sa imi iau cartea si sa ies pe o banca sa citesc. Profit de vremea calda inca si pornesc spre o bancuta parasita de zgomot si agitatie.

The book? Deocamdata "Emma" de Jane Austen pentru ca am imprumutat-o de la bibilioteca si pentru ca, intr-un fel sau altul, imi place stitlul lui Jane Austen. Pana trec la Cehov, din nou, ma mai bucur de povesti funny si romantice in acelasi timp :) Fac sa treaca momentele cu gust si povestile lui Jane Austen nu sunt niciodata prea siropoase sau pline de inutilitati. Sunt ingenioase, distractive, sarcastice si iti trezesc simtul de a citi pana nu mai poti! :D

marți, 13 septembrie 2011

To whom it may concern

In a slightly romantic mood, in a slightly over dropped moment I found this song.
It characterizes a lot.
It says the whole story. Few words.
It brings the conclusion :)



marți, 6 septembrie 2011

Mi-e dor de lucruri ce le-am pierdut si de lucruri pe care inca nu le-am cunoscut!

Stau si ascult "Rains down in Africa" si rememorez momente, prietenii.

E asa ciudat cand stau si ma gandesc ce am facut anul trecut pe vremea asta. Asteptam sa inceapa facultatea fara mare chef. Acum ma lupt sa am chef sa fac lucrurile bine si sa ma bucur de ceea ce fac. Acum astept sa inceapa un moment care se pare ca se lasa asteptat.

Mi-e dor de prieteni. Ma simt ca un tren care opreste in diferite gari si nu mai stie cand sa se retraga in depou. Am mai tot facut comparatia asta, alte comparatii??

Ma simt ca un nor care viziteaza tot alt oras. Face cunostinta cu asfaltul, cladirile, umbrela rosie deschisa de langa magazinul de paine, rotile masinii de familie ce opreste la stop, firele de iarba din gradina bunicii si acoperisul casei din colt prin picurii pe care ii lasa in urma. Dar faza e ca picurii se usca si norul viziteaza alte fete necunoscute, alte acoperisuri, alti pantofi pierduti in balti si alte banci goale.
I don't seem to settle so much!
Acum astept si parca mi asa greu sa fac asta. Sa tot trag de fraie si sa stau locului.

Mi-e dor de lucruri ce le-am pierdut si de lucruri pe care inca nu le-am cunoscut!

Nu stiu sa explic sentimentul. E o amestecatura ciudata, necunoscuta inca. Mi-e dor de momente uitate cu prieteni uitati de vreme. Mi-e dor de cafele in cafenele prafuite si de poezi neterminate.

Mi-e dor de cerneala prea uscata si de foile care inca nu s-au fabricat. Mi-e dor de ploaia de azi dimineata si astept cu nerabdare picurii care o sa cada joi. Nu joia asta, ci o oarecare joi dintr-un oarecare an si dintr-un oarecare loc.

Si mie dor de tine! Persoana necunoscuta care o sa apari in viata mea intr-o oarecare situatie, intr-un oarecare moment.