luni, 28 noiembrie 2011

random

Why do I always have the impression that other people have it all figured out? That they know what to do since the day they were born. They know what school to go to, what job to take, who to marry, what will their life look like, and when they rise up in the morning they have a sense of confidence about that day.

I was talking to my cousin yesterday and she told me that she liked the kind of people that don't know what to do with their lives because in the process of finding out they learn more about life than the others, who have it all figured out.

I don't know what to do with my life. Right now, I am in the process of waiting for it to start!

duminică, 20 noiembrie 2011

jurnal de calatorie [529]

Ma uitam prin camera in timp ce se derula serialul si am inceput sa survolez zona si sa tin minte detalii. Detalii care o sa mi le amintesc from time to time.
Sunt asa melancolica la plecari.
Daca nu merge cum trebuie (desi nu cred ca exista un "cum trebuie", ci poate "cum mi-ar place") o sa imi fac bagajul din nou, la fel cum mi-l fac acum si o sa vin inapoi.
Something doesn't seem... I feel like Lorelai marrying Max, why do I feel like that?

miercuri, 16 noiembrie 2011

Coffee

Sunt multe lucruri de spus despre cafea. Istoria ei e lunga si interesanta. E folosita in multe scopuri si eu nu vreau sa ma bag in detalii.
De ce scriu despre cafea? Well, chiar cred ca e o inventie minunata! Multumesc lui Dumnezeu ca a inventat cafeaua si acum ma pot bucura de dimineti amarui delicioase alaturi de cana mea portocalie plina de lichidul negru :)

Aceasta postare vreau sa fie, defapt, dedicata to coffee slangs. In timp ce studiam pentru licenta m-am asezat la o masa in biblioteca. Am obiceiul sa ma pun la mese pe care exista deja carti, asa, ca sa mai vad ce citesc altii. Masa asta era plina de carti groase cu slang-uri. Din curiozitate am deschis una si am inceput sa cotrobai dupa slang-uri interesante. M-am oprit la coffee si journalism slangs(astea pentru alta data), pentru ca sunt lucruri care ma intereseaza.

Si uite ce am descoperit despre cafea. Niste slang-uri interesante pe care vreau sa le impartasesc.

Primul care m-a atras era "jitterati" - those who need constant supply of caffeine to meet deadlines.
Cafeaua are mai multe denumiri. Cea mai populara e "Joe"-old-school diner slang for coffee. Dar o mai poti numi si: java(acum inteleg logo-ul de la java :D), jamoke, sludge, silt, bilge, murk, mud and a shot-in-the-arm!

"Schizo" nu are nicio legatura cu boala, ci e "a cup of coffee made with equal parts of caffeinated and decafeinated coffee".
Cele mai interesante denumiri mi s-au parut, totusi, cele date cafelei, cum ii spunem noi, la pachet, sau mai modern "to go".

"Coffee on a leash"- to go, in a disposable cup with handles.

"Coffee on wheels"- order to go.

"Coffee with legs"- a cup packed to go.

Si daca vreau sa raman la o masa sa beau linistit spun "A coffee, park it!" adica "an order to stay".

O alta prescurtare, care a venit si cu un mic ghid de "cum sa comanzi fara sa arati ca nu stii nimic despre Starbucks" este COD. Vine de la "coffee of the day". Povestioara spunea ca, in general, expresia e folosita in cafenelele Starbucks.
De obicei, ca incepator in de-ale cafelei, daca mergi la Starbucks te pierzi in specialitatile lor si fiindca tanti de dupa tejghea e genial de priceputa in taina cafelei (fiindca lucreaza acolo) e foarte posibil sa chicoteasca pe dupa paharele de cafea cand ramai cu gura cascata in fata meniului si te intrebi "dar oare aia ce inseamna?". Ca sa nu faci ditamai coada in spatele tau ceri simplu COD si te multumesti cu ce ai primit. Te asezi la o masa si tragi cu ochiul, si cu urechea, la ce comanda altii, te informezi mai bine si data viitoare o sa comanzi ce iti place tie :)

Pana atunci, eu vreau "an iced tall Schizo skinny hazelnut cappuccino with wings" care e doar varianta scurta pentru "a small iced hazelnut cappuccino with one shot of regular and one of decaf, plus skim milk with foam, to go"

Si un link cu denumiri date de altii. Unele sunt chiar interesante :)

Enoy your coffee!

luni, 7 noiembrie 2011

Just a moment of change


Imi suna in minte momente

Imi rasuna cantece-n urechi

Picurii reci cad peste pietre

Le incalzesc putin cu imbratisarea ce trece


S-a ascuns iubirea si dorul

A ramas despartirea


S-a uscat trandafirul si norul…

Isi ascunde privirea


Incotro sa privesc

Doamne, ma pierd putin acum

Am pecetluit ceva

Nu ma mai intorc din drum


Strada straina ma priveste cu ochi sceptici

Sa fac pasi inainte?

Sau sa raman pe loc…

e o strada cu sens unic, in fond

joi, 3 noiembrie 2011

Marian

Cand creez un personaj ma cam implic in viata lui si vreau sa iasa cum trebuie. Marian are 27 de ani. E casatorit cu Daria, dar nu e fericit.
Povestea lui? Pe scurt...
Lucreaza, sotia lui asteapta un copil, are un apartament simplu, dar nu isi doreste nimic din ce are. El o vrea inapoi pe Maria. Prima lui iubire, singura lui iubire. Maria a murit dintr-un motiv stupid. Marian crede ca moartea ei e vina lui. A incercat sa isi refaca viata cu Daria, a mers la un psiholog, a incercat chiar sa mearga la vreo biserica. Sa isi ceara iertare, sa indrepte lucrurile, dar nu o putea aduce inapoi pe Maria. El nu se putea ierta. O iubea prea mult si nu isi putea ierta cea mai mare greseala din viata lui. Iubirea lui Marian pentru Maria s-a transformat curand intr-o obsesie. Nu baga in seama pe nimeni. Nu avea prieteni. Acasa pentru el era o povara. Nu o vroia pe Daria, nu vroia copilul, nu isi mai dorea acea viata, era inutila daca in ea nu exista Maria.

Va incerca el oare in continuare sa isi revina sau o sa se piarda in gandurile lui fara limite?
Ideea a venit de la Oana, de la un concurs ce mi l-a aratat ea pe Hyperliteratura.
Sper sa prind dead-line-ul si sa vad cum se termina :)

Quote

"You can't get a cup of tea big enough or a book long enough to suit me." (C.S. Lewis)

He got that right! This quote suits me! :D