duminică, 12 octombrie 2008

Oare tu IL cunosti?.....

"El a fost in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit."
Oare daca ai vedea un infractor pe strada si ai stii despre el ce a facut, faptul ca a fost la inchisoare si faptul ca ar fi in stare sa faca aceleasi fapte marsave din nou, ai dori sa fi vazut pe strada cu un astfel de om? Sau ai vrea tu, in primul rand, sa ai de-a face cu un astfel de om? Dar daca ai stii despre acelasi individ ca a intrat la inchisoare fiind nevinovat? Ai stii despre el ca a fost un om cinstit, a lucrat toata viata lui, a avut o familie buna si nu ar fi fost in stare sa omoare nici o musca, dar intr-o zi cineva a dat vina pe el pentru ceva ce nu a facut. Ce ai gandi atunci despre el?
Cunosc un Om care a patit exact acelasi lucru. A spus mereu adevarul, a ajutat pe oricine in orice situatie, a vindecat o multime de oameni, caci era doctor, era smerit si ascultator, familia Lui se inmultea pe zi ce trece....dar totusi niste oameni au hotarat ca El trebuie omorat pentru ca nu le convenea lor faptul ca acest Om era DIFERIT. El nu se conforma cerintelor societatii, era impotriva coruptiei, propovaduia adevarul, iubea neconditionat si umbla cu renegatii societatii pe care nimeni nu ii baga in seama.
Poate te-ai prins ca vorbesc despre Isus Hristos. Il cunosti tu pe Acela despre care vorbesc? De cele mai multe ori nu vrem sa-L cunoastem. Zici "vreau sa-mi traiesc viata la maxim, acum ca sunt tanar"....tu nu-ti dai seama ca Isus e viata? Sau "vreau sa ma distrez in cluburi....ca asta e cea mai tare distractie!"....dar tu nu-ti dai seama ca Isus e bucuria suprema, distractia suprema?
De multe ori nu cunoastem unele lucruri pentru ca sunt prea mari pentru mintea noastra, sau sunt prea mici ca sa le bagam in seama. De ce nu e Isus bagat in seama? Pentru ca unii aleg sa traiasca in propria lor "cutie" si tot ce iasa din acea cutie e prea complicat. "Cum a putut un Om sa trezeasca oamenii din morti? Dar asa ceva e imposibil...", poate zici...dar cum poti sa te indoiesti de ceea ce a facut El sau de faptul ca El a inviat din morti cand dovezile sunt atat de clare?
Poate ca nu stii ce vrei de la viata, nu stii de ce existi pe lumea asta sau crezi ca nu-ti gasesti locul...ei bine, Isus e viata adevarata, El nu e o simpla poveste dintr-o carte, El e viu, inca traieste in inimile noatre. Nu ti se pare ciudat ca desi a existat acum 2000 de ani, lumea inca mai vorbeste despre El, si daca Biblia nu ar fi fost adevarata de ce e cea mai raspandita Carte de pe glob? Poti sa-mi explici de ce unele din cele mai mari personalitati au fost uitate, dar Isus e inca cea mai controversata personalitate?
El e cea mai distractiva, loiala, de incredere, iubitoare(etc.) Persoana pe care am cunoscut-o vreodata. Daca vrei sa-L cunosti doar vorbeste cu El, nu e nimic complicat, nu e nici un ritual pe care trebuie sa il urmezi, doar pune-te intr-un loc confortabil si vorbeste cu El, o sa vezi ca e cea mai faina experienta pe care o poti avea in viata ta.
Nu te obliga nimeni sa faci nimic, doar incearca si daca apoi crezi ca nu merita efortul, renunta. Si inca ceva....sa nu-mi spui ca Isus nu exista sau ca e mort pentru ca o sa te contrazic, chiar azi am vorbit cu El.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Welcome you