duminică, 9 noiembrie 2008

scuze. Scuze! SCUZE, sCuZe...

De ce putem vorbi despre orice? Nici un subiect nu mai e tabu in ziua de azi...daca bunicii nostri se roseau atunci cand vorbeau despre un sarut(daca vorbeau!!!), in ziua de azi vorbim cu usurinta despre sex sau alte subiecte care in trecut erau TABU...Insa o roata s-a inversat total pe dos...daca inainte Biserica era institutia principala in stat, si ce zicea preotul era lege....astazi, daca aducem discutia despre Biserica sau Dumnezeu, toti isi astupa urechile, dintr-o data devin surzi si muti sau schimba subiectul.
Mai, acuma stiu ca bolile s-au diversificat peste ani, dar oare ce boala o fii asta? 5 minute esti surd si mut si apoi in mod miraculos iti revii? Ar trebui consultat un medic...sau oare are si el aceeasi boala?
Atatea scuze gasim cand e vorba despre credinta sau moralitate. "Trebuie sa ma intalnesc cu iubitul/a", "Am cursuri!", "Mi-am uitat puiul in cuptor" etc....
De ce avem atatea justificari cand e vorba despre pocainta? Macar stii sensul cuvantului "pocait" ? Dex-ul zice ca:POCĂÍ, pocăiesc, vb. IV. Refl. 1. (În concepţiile religioase) A-şi mărturisi păcatele săvârşite, a se căi şi a căuta să obţină iertare prin post şi rugăciuni. ♦ A manifesta părere de rău, a avea remuşcări, a se căi pentru o faptă, o greşeală.
Deci ii chiar asa de rau sa fii pocait? Cand e vorba despre suflet avem intotdeauna Scuze! Scuzele sunt niste motive impaiate cu minciuni...
Ne vorbeste Dumnezeu, ne avertizeaza Duhul Sfant, dar noi ne blindam urechile, ne acoperim ochii...poate va fi singura avertizare. Motto-ul diavolului e "lasa pe maine!"...dar daca maine nu mai esti? Te risti sa ajungi in iad?...
Daca astazi va veni Dumnezeu si te va chema la Judecata...ce SCUZE vei gasi? El stie totul, nu ai cum sa Il minti, pe mine poate ma poti mintii...dar pe El nu...Daca ai lucruri ascunse, Dumnezeu le demasca.
Nu ma intelege gresit, Dumnezeu ne iubeste enorm si nu ne obliga sa facem nimic din ce nu vrem...dar cred ca ar trebui sa facem o miscare numai de dragul Lui, din dragoste ca macar a murit pentru noi, chiar daca era Sfant! Eu si tu si noi trebuia sa fim rastigniti pe crucea aia...dar a ales-o El, te-a protejat si a suferit si a murit pentru tine, pentru ca te iubeste.
Tu ce o sa faci sa-I multumesti??

sCuZe...

Un comentariu:

emmY spunea...

traim intr-o lume in care timpul e perea scurt..de aeceea parca tot mai multi oamnei nu au timp de Dumnezeu... :(..