luni, 22 septembrie 2008

Dumnezeu nu se lasa batjocorit....

Crezi ca daca esti bogat nu mai ai nevoie de nimic?

Crezi ca daca esti destept toata lumea ti-e la picioare?

Crezi ca daca esti popular toata lumea te iubeste?

Pai....da-mi voie sa te contrazic....cine crezi ca ti-a dat toate lucrurile pe care le ai? Poate zici: "tata a avut un excelent talent in afaceri. A facut milioane, si eu am mostenit asta de la el", "mama era regina frumusetii, nu e de mirare ca si eu sunt populara", "bunicul era un lider innascut, de aceea eu pot sa conduc la fel de bine firma in locul lui", te amagesti singur! Daca tu ai impresia ca prin propriile tale puteri ai reusit sa castigi tot ce ai in momentul actual inseamna ca te minti singur. Nu te mai amagii, nu te mai crede mare si tare, pentru ca nu esti....

Tot ce ai tu in momentul asta, casa, masini, bani, prieteni, familie, le ai datorita lui Dumnezeu! Poate o sa zici: "Iar prostii despre crestinism!"....Dar nu e asa: macar ai decenta si smerenia sa-I multumesti lui Dumnezeu pentru tot ce ai. Recunoste-I Domnului creditul! Nu-I fura din slava Lui pentru ca nu-I place! Dumnezeu a creat pamantul si tot ce ne inconjoara. El te-a creat pe tine si tot ce ai..."Ah! Doamne Dumnezeule, iata, Tu ai facut cerurile si pamantul cu puterea Ta cea mare si cu bratul Tau intins: nimic nu este de mirat din partea Ta!"(Ieremia 32:17)

Ai impresia ca esti suficient de bogat incat sa nu ai nici o grija in viata? Mai gandeste-te odata, pentru ca Cel ce ti-a dat viata ti-o si poate lua doar pocnind din degete. Ce bogatii ai tu? Bogatii pamantesti sau spirituale? Ce ai adunat tu pe pamant? Daca ar fi sa mori astazi, unde te duci? Ce va ramane in urma ta dupa ce vei parasi acest pamant? Cum o sa isi aminteasca lumea de tine?

Opreste-te din mersul tau pe o cale care nu duce nicaieri, alege calea Domnului, calea care duce la viata vesnica. Nu te mai minti singur pentru ca nu are rost.

Hotaraste in inima ta sa-ti imbogatesti viata in Domnul, sa-ti imbogatesti viata spirituala, pentru ca timpul trece si nu stii unde vei fi maine. Cand vei merge la judecata Domnul nu te va intreba "cati bani ai avut in buzunar? cat ai fost de popular?" ci "ce ai facut cu banii tai? ce ti-a ocupat gandurile si inima?"

Intoarce-te la Cel ce te iubeste cu o iubire vesnica si neconditionata! Nu m-ai pierde vremea!

Niciun comentariu: