vineri, 19 septembrie 2008

Treziti-va oameni...nu mai pacatuiti!!!

La momentul actual citesc Biblia in cartea Ieremia si cum ma intereseaza pe mine tare mult sa aflu cum era in trecut....adica unde sunt aceste locuri unde traia poporul Domnului, in prezent, din ce popoare antice ne-am nascut noi(inainte de daci si de romani)s.a. Ca sa aflu locatia exacta a vechilor popoare am bagat pe Google Earth numele lor din Biblie in speranta ca voi gasi ceva....si inca ce am gasit.

In cartea Ieremia, Domnul prooroceste prin Ieremia care sunt popoarele care vor fi distruse de mania Domnului datorita pacatelor oamenilor. Citez "Eu am luat potirul din mana Domnului, si l-am dat sa-l bea toate neamurile la care ma trimetea Domnul: Ierusalimului si cetatilor lui Iuda [...], ca sa le faca daramaturi, intr-un pustiu, sa-i faca de batjocura si de blestem, cum se vede lucrul acesta astazi; lui Faraon, imparatul Egiptului[...] la toata Arabia[...] Edomului, Moabului si copiilor lui Amon; tuturor imparatilor Tirului, [...]Sidomului, si imparatilor ostroavelor cari sunt dincolo de mare; Dedanului; Temei, Buzului[...] Arabiei[...]Zimrei, tuturor imparatilor Elamului si tuturor imparatilor Mediei; tuturor imparatilor dela miazanoapte, de aproape sau de departe, si unora si altora, si tuturor imparatiilor lumii cari sunt pe fata pamantului"(Ieremia 25:17-26)

Am localizat cateva din vechile popoare pe harta lumii de astazi: lucrul curios este ca Moab, Edom, Sidon si Elam sunt in America, dovada ca in trecut continentele chiar au fost unite si poporul Domnului a emigrat in toate colturile pamantului...deci cand Columb a descoperit America nu a fost un pamant sterp si nelocuit....acest fapt duce la concluzia ca America a fost locuita de peste 3000 de ani. Dedan e in India, Babilonul in Africa, la fel si Egiptul despre care mentioneaza Biblia. Dupa cum se stie Ierusalimul si tara Israelului e in Asia. Daca caut pe Google Earth sa-mi arate Iuda(ramasita din Israel) ma trimite undeva in estul Israelului intr-un loc numit Mesada.

De asemenea daca cititi in cartea Isaia capitolele 7-8, 14-15, 17-25 o sa descoperiti ce se va intampla cu Israel, Asiria, Siria, Moab, Damasc, Etiopia, Egipt, Babilon, Edom, Arabia, Şebna, Tir, Iuda. Presupun ca se stie unde se afla Siria(nord-estul Israelului) cu Damasc(un oras mare in Siria), Etiopia(estul Africii) sau Arabia. In Isaia, Biblia vorbeste clar despre sfarsitul acestor natiuni, asa ca ar trebui sa nu ne mai intrebam de ce sunt atatea razboaie in aceste locuri, de ce foametea a ajuns in ultimul stadiu, de ce mor atatia oameni. Nu sunt singurii care vor pierii din cauza pacatelor savarsite ci la fel li se va intampla si: "[...]tuturor imparatiilor dela miazanoapte, de aproape sau de departe, si unora si altora, si tuturor imparatiilor lumii care sunt pe fata pamantului".

Treziti-va oameni....nu mai pacatuiti, ci actionati!!! Pe langa toate urgiile pe care Domnul le-a proorocit impotriva acestor natiuni, El a promis ceva minunat celor ce se vor intoarce de la caile lor si Il vor urma pe El: "Binecuvantat sa fie omul, care se increde in Domnul, si a carui nadejde este Domnul! Caci el este ca un pom sadit langa ape care-si intinde radacinile spre rîu; nu se teme de caldura, cand vine, si frunzisul lui ramane verde; in anul secetei, nu se teme si nu inceteaza sa aduca roada"(Ieremia 17:7,8)....Aceasta e doar una din miile de promisiuni pe care Domnul le are pentru noi.

Dar pe cat de minunate sunt binecuvantarile Sale, pe atat de groaznice sunt blestemurile Lui pentru aceia care nu asculta de El. Nu intelege gresit, nu e un Dumnezeu care da cu parul sau care te obliga sa faci ceva ce tu nu vrei....dar El e un Dumnezeu gelos care te iubeste atat de mult incat a dat chiar si pe Fiul Sau sa moara pentru tine. Viata de crestin nu e o viata plictisitoare ci o viata minunata si plina de binecuvantari. Trezeste-te si fa ceva! Nu mai sta caci Domnul vrea o relatie cu tine. Intoarce spatele pacatului si incepe o noua viata cu El...merita.

"Cautati in cartea Domnului, si cititi! Niciuna din toate acestea nu va lipsi, nici una nici alta nu vor da gres, caci gura Domnului a poruncit lucrul acesta[...]"(Ieremia 34:16)

Niciun comentariu: